top of page

Πόρτο Γερμενό

Από Αθήνα θα φτάσετε στο Πόρτο Γερμενό, περνώντας από τα Βίλια, μέσω της ΠΕΟ Αθηνών-Θηβών στρίβοντας δεξιά. Μόλις φτάσετε στην ορεινή και γραφική κωμόπολη των Βιλίων, συνεχίζετε προς Πόρτο Γερμενό. Η διαδρομή κατεβαίνοντας προς την παραλία είναι πανέμορφη, μέσα από  το πυκνό πευκοδάσος του όρους Πατέρας, και τους ελαιώνες, απολαμβάνετε την πανοραμική θέα του Κόλπου των Αιγοσθένων και του Κορινθιακού Κόλπου. Σίγουρα θα βρείτε όμορφα και γραφικά σημεία για τις αναμνηστικές φωτογραφίες σας.

Το Πόρτο Γερμενό έχει τέσσερις παραλίες που χωρίζονται φυσικά από βράχους και μικρά δέντρα. Ας ξεκινήσουμε με τις τρεις, που είναι κοντά μεταξύ τους και έχουν διαφορετικά ονόματα (ανάλογα ποιος θα σας τα περιγράψει). Μπορεί να τα ακούσετε ως «Άγιος Νικόλαος», είναι μια παραλία με το ομόνυμο εξωκλήσι, με ψηφιδωτό πάτωμα, με βάζα και λουλούδια, μια απλωσιά για μπάνιο και μια βεράντα όπου μπορείτε να πάρετε έναν υπνάκο, η κεντρική παραλία, η «Μεσαία», είναι ίσως η πιο θορυβώδης με τη συνεχή ροή νέων μέσα και έξω από τη θάλασσα, ακολουθώντας το συνεχές μοτίβο των βουτιές, παιχνίδια στην παραλία και ηλιοθεραπείας, τα «Μαγαζιά» είναι η τρίτη παραλία με καταστήματα εστίασης και όχι μόνο. 
Η πιο απομακρυσμένη και ιδιαίτερη παραλία της περιοχής είναι το «Προσήλι», που βρίσκεται 3χλμ βορειοδυτικά από το κέντρο του Πόρτο Γερμενού. Είναι ένας φυσικός κολπίσκος με λίγους βράχους, αλλά και μια αμμουδιά με ψιλό βότσαλάκι αρκετή να απλώσεις μια πετσέτα, με δέντρα να κρέμονται από πάνω σου και να προσφέρουν λίγο ίσκιο. Το κακό με το Προσήλι είναι ότι είναι αρκετά μικρό και στενό γεμίζοντας με οικογένειες που απολαμβάνουν το μπάνιο από νωρίς.

Το Πόρτο Γερμενό είναι κατακύριο λόγο ελεύθερη παραλία χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση σε ομπρέλες και ξαπλώστρες, μην ξεχάσετε λοιπόν να προμηθευτείτε ότι θεωρείτε απαραίτητο για το μπάνιο σας. Τα καταστήματα της περιοχής επίσης μπορούν να σας εξυπηρετήσουν. Εκτός από ιδανικό προορισμό για μονοήμερη εκδρομή το Πόρτο Γερμενό είναι εξαιρετικός τόπος για διακοπές λίγων ημερών έως μηνών, θα βρείτε καταλύμματα και ολόκληρες κατοικίες που ταιριάζουν στις ανάγκες  και τις επιθυμίες σας.

Ένα αξιοθέατο που αξίζει να περάσετε μια βόλτα είναι το αρχαίο Κάστρο των Αιγοσθένων, ένα καλοδιατηρημένο οχυρό του 4ου αιώνα π.Χ., που είχε ακρόπολη, κάτω πόλη και μακρά τείχη. Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα τα μνημεία σήμερα είναι ο –αναστηλωμένος, ύψους 18μ.– πύργος στα ΝΑ της ακρόπολης. Πέρα από τα αξιοθέατα, τα Αιγόσθενα έχουν να σας αφηγηθούν και τρομερές ιστορίες, όπως αυτή του μάντη και θεραπευτή Μελάμποδα που λατρευόταν στην περιοχή. Ο Μελάμποδας καταλάβαινε τη γλώσσα των πουλιών, κι έτσι μπορούσε να προειδοποιεί τους ανθρώπους για τα μελλούμενα, αλλά και ιστορίες ιπποτών και πειρατών.

 

Μια εκδρομή στη θάλασσα, όπως είναι φυσικό, ανοίγει την όρεξη. Γι΄ αυτό και δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το φαγητό το Πόρτο Γερμενό έχει αρκετές επιλογές, τόσο για φρέσκο ψάρι όσο και για τους κρεατοφάγους. Επίσης μπορείτε να απολάυσετε τον καφέ ή το ποτό σας με μοναδική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και το ηλιοβασίλεμα.

bottom of page